DVA-POGLEDA
Fotografski dijalog

12. travanj 2002. - 26. svibanj 2002.
u okviru izložbe
ISTRA: načini gledanja
etnografski - fotografski

 

Različita gledišta na Istru predstavljena su na izložbi radova Brigitte Breth, fotografkinje i putopisca iz Beča i Renca Kosinožića, jednog od najistaknutijih fotografa u Hrvatskoj.

 

Brigitte Breth usmjerava pozornost na poznate i skrivene primjere zajedničke prošlosti - i sadašnjosti: Počeci razvoja turizma koncem 19. stoljeća, počevši od Opatije i Lovrana, otoka Brijuna i Katarine, željezničkih postaja tadašnjih Južnih željeznica i Istarskih državnih željeznica, pulske luke, reprezentativnih hotela i vila, staroaustrijskih arhitekata kao Carl Seidl.
Brigitte Breth, Beč, pohađala je Umjetničku školu za fotografiju, od 1995. godine izrađuje putopise i fotoreportaže za njemačke i austrijske časopise, a svoje radove predstavlja na raznim izložbama.

E-mail: b.breth@nusurf.at

 

Renco Kosinožić traži i ukazuje uz pomoć fotoaparata na stvari iz svakodnevnice u najboljoj tradiciji realistične fotografije. Područje u kojem živi i radi inspirira ga na autonomne, estetske kompozicije: Istarska zemlja, šume i polja, gradovi, detalji portala i lirski portreti dobivaju iz njegovog kuta gledanja ekspresivnu formu.
Renco Kosinožić, Poreč, radi od 1981. kao slobodni umjetnik, član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske i Zajednice umjetnika Hrvatske, višestruko nagrađivan na domaćim i međunarodnim natječajima.

E-mail: studio-r@pu.htnet.hr

 


Turistička zajednica Istarske Županije
Istria County Tourist Association
Ente turistico della Regione Istriana
Der Tourismusverband der Region Istrien