COME - Coming Out Museum
Predstavljanje projekta / Pula, Galerija Cvajner, 12.12.2023.

COME - Coming Out Museum


Nakon svojevrsne pretpremijere i predstavljanja koje se održalo u sklopu godišnje konferencije  ICOM-ICME Međunarodnog muzejskog komiteta etnografskih muzeja u Budimpešti, jučer, točno u podne, u Galeriji Cvajner u Puli predstavljen je Coming Out Museum, zajednički projekt udruge Proces i Etnografskog muzeja Istre. Web sjedište muzeja i njegovu virtualnu kolekciju predstavili su autori projekta Mario Buletić, muzejski savjetnik iz Etnografskog muzeja Istre i Jan Franjul iz udruge Proces. 
COME kao virtualna platforma omogućava svima da postanu dio ovog kolaborativnog procesa, da svojim predmetima, pričama i iskustvom obogate fundus i doprinesu stvaranju kolektivne LGBTIQ+  memorije, te da se upoznaju s drugim pričama i životima.
Coming Out Museum moguće je posjetiti online, na stranici www.come.lgbt. To je ujedno i prvi korak u kreaciji putujuće izložbe.  Prva izložba Coming Out Museuma održat će se u Puli u lipnju 2024. godine, kao dio programa kojim se obilježava Mjesec ponosa. Posjetite Coming Out Museum i doprinesite svojom pričom njegovom daljnjem razvoju, u virtualnom i fizičkom prostoru. 
 

Galerija fotografija