Sudjeluj

Poziv za prikupljanje građe

Ljudi oduvijek putuju a iskustvo putovanja obilježava nas i gradi kao ljude. S tih putovanja često nosimo - za nas same i kao dar za druge - različite uspomene, predmete, zapise u slici, tekstu ili zvuku: fotografije, razglednice, bilješke, različite predmete i uspomene kupljene i sakupljene tijekom putovanja. Upravo su oni materijalni svjedoci sjećanja na naša (i tuđa) iskustva putovanja. Danas su i sama putovanja postala predmetom sjećanja. Dok osjećaj i želja za odlaskom negdje tinja, možemo se prisjetiti koliko nam fizička veza sa svijetom nedostaje, prisjećajući se onih putovanja i proživljenih iskustva koja su na nama ostavila traga.

Pozivamo Vas da sudjelujete u inicijativi prikupljanja građe za zbirku Suveniri Etnografskog muzeja Istre. Predmete i druga materijalna sjećanja s vaših putovanja možete nam donirati, trajno pohraniti ili ponuditi za otkup. Ukoliko vam je teško odvojiti se od predmeta, poslužit će nam i slika  uz vašu priču koju smo voljni saslušati i zabilježiti. Osim za muzejsku zbirku i dokumentaciju, želja je da prikupljena građa posluži i za realizaciju izložbe u čijem stvaranju svi zainteresirani sudjeluju aktivno. 

Ako ste zainteresirani sudjelovati u ovoj inicijativi, možete nam se javiti telefonom ili pisati na našu email adresu. Također, možete ispuniti i poslati ONLINE OBRAZAC ili taj isti obrazac preuzmite ispod, ispunite i pošaljite nam ga e-mailom.

Zahvaljujemo na odazivu i suradnji!

Obrazac - donacija suvenira (PDF)


Kontakt: Mario Buletić
Email: mario@emi.hr
Tel.: +385 52 622 220
Mob. 098 162 3704