Uključi se

Uključi se u osmišljavanje muzeja

Etnologija i muzej se ne bave samo starim predmetima i zaboravljenim vremenima. Naprotiv, trudimo se također dokumentirati i istraživati i današnje pojave, one kulturne i društvene dinamike koje nam kao pojedincima i zajednici određuju svakodnevni život. Budite i Vi dio našeg promišljanja o budućim izazovima muzeja. Uključite se aktivno te nam pošaljite Vaše ideje u onom obliku koji Vam najviše odgovara. Pišite nam, snimite kratki video, intervju, fotografirajte ono što vam se čini zanimljivim i važnim ili nas jednostavno posjetite. 

Što?

O kojim to pojavama i stvarima pričamo? O predmetima koje sakupljamo te nam nešto znače; koju muziku slušamo, stvaramo, koje pjesme pjevamo; koje filmove gledamo, radimo ili bi voljeli napraviti; pričamo o odlasku na tržnicu, supermarket ili u prirodu kako bi pribavili hranu te je potom skuhali na određeni način; kako provodimo slobodno vrijeme; kako sami sebe identificiramo i doživljavamo; pripadamo li nekoj grupi – navijačima, religioznoj ili nacionalnoj zajednici, subkulturi; što je ono što utječe na naš identitet i osjećaje; kakva je naša obitelj; što su naši korijeni; kako pričamo, kako se oblačimo; koja prijevozna sredstva koristimo; koje igre igramo; kako se liječimo; s kim se družimo i kako se družimo; što radimo da bi zaradili za život; čega se bojimo i koje snove sanjamo……

Kako?

Jednostavno – tekstom, slikom, zvukom ili kombinacijom istih. Danas, u gotovo svakom trenutku imamo načina da  na jednostavan i jeftin način zabilježimo u obliku fotografije, videa ili audio zapisa određenu pojavu ili situaciju koja se odvija pred našim očima. Kada nismo u prilici koristiti se digitalnim fotoparatima, diktafonima i videokamerama, većina mobitela koji su nam pri ruci može poslužiti svrsi. A za zapisati neke naše ideje i priče dovoljni su nam i komad papira i kemijska olovka.

Zašto?

Ako smatrate da bi muzej trebao biti jedna vrsta otvorenog prostora za socijalizaciju, edukaciju, dijalog, razmjenu ideja i iskustva, platforma za zajedničko promišljanje o stvarima koje nas okružuju, jedino je zajedničkim radom, angažmanom i suradnjom to moguće i ostvariti.

Pišite nam, zovite, posjetite nas: emi@emi.hr


Kontakt: Mario Buletić
Email: mario@emi.hr
Tel.: +385 52 622 220