Događaji

Noć muzeja 2022
Između digitalnog i stvarnog

Noć muzeja 2022


Kao i prijašnjih godina Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell'Istria i Muzej grada Pazina zajedno organiziraju Noć muzeja koja se ove godine održava pod posebnim epidemiološkim mjerama. Kako bi se poštivala pravila programi će se odvijati uživo s ograničenim brojem posjetitelja, on line i na otvorenom, odnosno u dvorištu Kaštela. Za ulaz u muzej potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Tijekom boravka u muzeju obavezno je nošenje zaštitnih maski. U zatvorenom prostoru na jednom mjestu dozvoljeno je najviše 25 osoba.  

PROGRAM:

17:00 – 18:30 UŽIVO, EMI/MEI 
Program „Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin“ održati će se na u dvorištu Kaštela. Posjetitelji će imati prilike upoznati i zaigrati dvije igre. Jedna je tradicijska igra pljočkanja koju će voditi članovi Istarskog Pljočkarskog  Saveza, a druga igra je mlin. Polja za ovu društvenu igru na ploči nekada su se urezivala u kamene stolove, kakav  se može vidjeti u dvorištu Kaštela.  

20:00 – 20:45  UŽIVO, MGP    
Doc. dr. sc. Robert Kurelić, profesor sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održati će gostujuće predavanje pod naslovom Pazinska knežija u 16. stoljeću: migracije, nemiri i sukobi u osvit novog vijeka. Predavanje nas vraća u živahn i nemirna vremena kada je Pazinski kaštel bio središte austrijskog dijela Istre. Prilika je ovo da čujemo i naučimo nešto novo i zanimljivo o Pazinskom Kaštelu i Knežiji od gostujućeg stručnjaka.

21:00 – 21:40 ON LINE, EMI/MEI
Razgovori s kustosima: Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić 
Izazovi muzejske komunikacije, edukacije i participacije: može li nas digitalizacija približiti korisnicima? Na temelju prošlogodišnjih iskustva i u susret novoj digitalnoj strategiji kustosi Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić otvorit će dijalog na temu aktivnog korištenja digitalnih medija u realizaciji društvene uloge muzeja. Pridružite se putem zoom-a. 

Pristup: https://us06web.zoom.us/j/88313403642?pwd=RUlaelFFenhJLzJwcUVrQTh0a0FuZz0

U slučaju bilo kakvih izvanrednih okolnosti organizatori zadržavaju pravo otkazivanje događaja ili promjenu programa.

Galerija fotografija