Događaji

Mjesec pripovijedanja u CENKI-ju
Centar za nematerijalnu kulturu Istre - Pićan, 08. i 31.03.2023.

Mjesec pripovijedanja u CENKI-ju


Svjetski dan pripovijedanja obilježava se svake godine 20. ožujka. Tim povodom, Centar za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu organizira Mjesec pripovijedanja. Posjetitelje očekuju dva susreta, dva druženja s govornicama istarskih govora i dijalekata.

Prvi će se održati 8.3.2023. kada u goste dolazi Petra B. Blašković, rodom iz Pule, glumica dramskog ansambla HNK u Osijeku i interpretatorica baštine. Dramskim će monolozima i pripovijedanjem predstaviti svoj život i rad, a dotaknuti će se i tema o ženama u Istri

Drugi susret je 31.3.2023. na kojem će gostovati Evelina Rudan, rodom iz Žminja,  pjesnikinja i profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predstaviti će zbirku poezije, odnosno baladu na mahove Smiljko i ja si mahnemo te pripovijedati o svom djetinjstvu, o svom materinjem jeziku o stvarnom i nestvarnom u poeziji i životu.

Ulaz na oba događanja je slobodan. Dobrodošli 8. i 31 ožujka 2023. u 18 sati na večeri druženja i pripovijedanja u Centar za nematerijalnu kulturu Istre u Pićnu!

Galerija fotografija